ZOMERJAZZ_2020

ZOMERSCHOOL SKVR – jazzschool

Na enkele maanden corona-crisis popelen we allemaal om weer samen muziek te maken. Met de SKVR- jazzschool, hebben we gesproken over het organiseren van een ZOMERSCHOOL: een jazzwerkweekend in de zomervakantie in de buitenlucht.
Afhankelijk als we zijn van de maatregelen betreffende de corona-hygiëne, wilden we het plan toch een kans geven en zijn we met veel enthousiasme aan de slag gegaan met voorbereidingen.

This image has an empty alt attribute; its file name is flyer_09-1.png

Waar en wanneer

Het is gelukt. Drie dagen: 14, 15 en 16 augustus kan ZOMERSCHOOL SKVR- jazzschool van start. Er zijn sessies in de ochtend (10:30 uur tot 13:00 uur) en in de middag (14:00 uur tot 16:30 uur). De locatie is ‘Pluktuin Natuurtalent’ in Schiebroek. We hopen op mooi weer en veel “buiten spelen”. Er zijn ook afgesloten ruimtes waar we kunnen repeteren en een plek met luifel die de regen kan weghouden.


PLUKTUIN NATUURTALENT
Veldkersweg 50, 3053 JR Rotterdam
OV vanaf Rdam CS: tram 25 richting Schiebroek uitstappen bij Larikslaan = dan 10 minuten lopen
OV fiets vanaf Rdam CS: 23 minuten
Auto: voldoende parkeermogelijkheden


inloop om 10:00 uur

De Workshopleiders

We zijn er in geslaagd een mooi team workshopleiders samen te stellen, stuk voor stuk inspirerende muzikanten, veelal zullen ze in koppels werken.

Michael Simon (trompet) en Gerardo Rosales (percussie)

Michael Simon en Gerardo Rosales zijn beide van Venezuela afkomstig en kwamen in 1993 het land betoveren met hun Salsa en Latin jazz. Sindsdien is Nederland hun thuisbasis maar zijn niet onbekend binnen de internationale (Latin) muziek circuit en spelen samen in ontelbare memorabele projecten. Samen hebben ze gestaan op het North Sea Jazz Festival, Toros y Salsa (FR), La Feria de Cali (CO) en andere befaamde festivals.
Gerardo Rosales is een sinds 1996 in Nederland woonachtige percussionist uit Venezuela die meester is op de conga. Begeleid door diverse muzikanten is hij op zijn platen en tijdens optredens belangrijke promotor van de ritmes en speelwijzen uit zijn geboorteland.

Rudi Sanders (drummer/ drumdocent) en Han Slinger (bas)

Rudi Sanders (drummer/ drumdocent) is al ruim 15 jaar betrokken als drum- en bandcoach bij de SKVR-Jazzschool. Daarnaast is hij actief als drummer en bandleider van Buro Souljazz. Hij heeft al op vele plekken in binnen- en buitenland gespeeld, van de kleine jazzclubs tot de grotere jazzfestivals zoals oa het North Sea Jazz Festival
Duizendpoot Boris Oud speelt bas en contrabas in bands van alle stijlen: pop, rock, funk, jazz, latin, braziliaanse muziek, hip-hop, soul, RnB); You name it, Boris nails it! In die hoedanigheid is hij een veelgevraagd sideman in de Nederlandse muziekscene en toert hij regelmatig in binnen- en buitenland. Naast zijn werk als basdocent, is hij momenteel vooral actief als studiomuzikant, o.a. met de “Leif de Leeuw Band”.

Maarten Meddens (piano)

Maarten Meddens speelde de afgelopen deccenia in diverse jazz- en wereldmuziek gezelschappen en sleepte in die hoedanigheid met zijn Fender Rhodes piano door heel Europa. Als pianodocent en bandcoach van de SKVR Jazzschool deelt hij sinds 2010 zijn kennis en vaardigheden met alle Rotterdammers met een jazzhart.

Saralee Vos (zang)

De energieke en prettig gestoorde Sara Lee Vos is een veelgevraagde jazz- en souldiva en bevlogen zangdocent en soulkoordirigent. Met meer dan 20 jaar ervaring heeft ze haar geheel eigen methode ontwikkeld waarin plezier, de grenzeloze ontwikkeling van je muzikaliteit en stem en een gezonde techniek centraal staan.

Het Programma

Voor iedereen die zijn instrument redelijk tot goed beheerst. Blazers kunnen goed noten lezen.

Om 10:00 uur is de inloop: uitpakken, klaar maken en warm blazen.

De workshops starten om 10:30 uur.

ochtend sessie van 10:30 tot 13:00 uur – 13:00 uur min of meer gezamenlijk lunchen – middagsessie van 14:00 tot 16:30 uur – van 16:00 tot 16:30 uur kunnen groepen presentaties verzorgen – 16:30 uur einde, inpakken en wegwezen, tot morgen !!

zondagmiddag willen we eindigen met presentaties, nemen we ons applaus in ontvangst en maken het nog wat gezellig

Elke dag zijn er 4 verschillende workshops waar je uit kan kiezen.

‘Latin Jazz – The Perfect Combination’ olv Michael Simon en Gerardo Rosales

In deze bijzondere workshop duik je in de wereld van Latin jazz, olv 2 meesters van deze muziek. We introduceren je in de essentiële elementen die deze onmiskenbare fusie mogelijk maken. Wat is Latin jazz? Hoe is het ontstaan? Wat is Mambo en Cha-Cha-Cha? Hoe improviseer je over deze ritmes? Wie zijn de grondleggers van Latin jazz? Doe mee en je weet het antwoord.

’Get Your Timing Right!’ olv Rudi Sanders en Han Slinger

‘In deze workshop duik je in de wereld van de GROOVE & timing. Bij muziek draait alles om timing. Is de timing in orde, dan valt de groove op zijn plek. We gaan het hebben over hoe je zelf een goede timing kunt ontwikkelen. Daarnaast gaan we ons verdiepen in het ritmisch samenspelen, zodat we met de groep een goede ‘groove’ neer kunnen zetten!’

‘Jazz & Soul Singing’ olv Saralee Vos

Heerlijk inspirerende, ontspannende en uitdagende workshop waarin je je volledig kan onderdompelen in het met hart en ziel durven zingen, techniek, timing, uitspraak, sound, interpretatie, zowel meerstemmig als solo zingen en improvisatie. Ook voor instrumentalisten een go to!

“Working, Steaming & Cooking” olv Maarten Meddens

Een driedaagse bootcamp voor iedereen die zijn jazz skills wil verbeteren. Vloeiender soleren over akkoorden? Vrijer voelen op je instrument? Harder swingen? Door collectief aan de slag te gaan met de “fundamentals” krijgen alle vaardigheden een boost en verbreedt ieder op eigen wijze zijn muzikale horizon.

Deelname . . . . . en wat het kost

De ZOMERSCHOOL SKVR-jazzschool kan slechts doorgaan met voldoende betalende deelnemers. Voor deelname aan de 3 daagse zomerschool hebben we het bedrag van € 180,- (drie dagen van 2 x 2,5 uur workshop, incl eenvoudige lunch) vastgesteld. Je kan ook inschrijven voor één dag, de prijs voor een dag is € 65,- incl lunch. . . . . . LET OP: inschrijving is gestopt, we zoeken echter nog enkele zangers of zangeressen.

Als garantie, en om de kosten voor deelnemers binnen de perken te houden, heeft de SKVR afdeling muziek ons een bedrag ter beschikking gesteld.

!

ZOMERSCHOOL SKVR – jazzschool – het gaat door !!!!!!!!!