NIEUWE WORKSHOPS

“Talkin’Jazz” zoals het was

><><><><><><><><

Een mooi team van workshopleiders, stuk voor stuk inspirerende muzikanten, veelal werkten ze in koppels.

><><><><><><><><

VRIJDAG 13 AUGUSTUS

MICHAEL SIMON & GERARDO ROSALES

“TALKIN’ SALSA” – The Roots Of Salsa

Al vanaf het prille ontstaan van de Bebop in de 1940’s had Jazz, mede dankzij pioneer Dizzy Gillespie, een sterke link met de muziek uit Cuba en het Caraïbische gebied. Om die reden kan  de “Latin Connection” niet ontbreken dit weekend.

Latin meesters Michael Simon en Gerardo Rosales bundellen opnieuw hun krachten en wijden een spetterende workshop aan de ‘roots of Salsa’ en de ritmes waaruit dit befaamde genre bestaat; Son, Cha Cha Chá, Danzón, Mambo en Bomba zijn enige ritmes die behandeld zullen worden. Deze (en anderen) Afro-Caribische ritmes gecombineerd met traditionele harmonieën en jazz- elementen vormen de bouwstenen van deze onweerstaanbare muziek.

Instrumenten: piano, bas, gitaar, tres, latin percussie, blazers, zangers en zangeressen zijn welkom.

Instrumenten: piano, bas, gitaar, tres, latin percussie, blazers, zangers en zangeressen zijn welkom.

Basiskennis op je instrument en leesvaardigheid is vereist.

><><><><><><><><

VRIJDAG 13 AUGUSTUS

MAARTEN MEDDENS

“CRACKIN’ THE CODE”

“Wat speeltie daar?” “Wat voor akkoord is dat?” “Wat was dat voor fill?” Terugkomende vragen wanneer je aan de slag gaat je het jazz-idioom eigen te maken. Aan de hand van  een set luistervoorbeelden gaan we ontdekken wat de Grootmeesters ons te vertellen hebben. Je kunt ook zelf voorbeelden aandragen die we dan met de groep ontcijferen en analyseren.

We zoomen in op details, pakken er iets uit en passen dat vervolgens toe bij het samenspelen.

Maarten Meddens speelde de afgelopen deccenia in diverse jazz- en wereldmuziek gezelschappen en sleepte in die hoedanigheid met zijn Fender Rhodes piano door heel Europa. Als pianodocent en bandcoach van de SKVR Jazzschool deelt hij sinds 2010 zijn kennis en vaardigheden met alle Rotterdammers met een jazzhart.

><><><><><><><><

ZATERDAG 14 AUGUSTUS

TRIO – THIJS NISSEN/ TOMEK VAN LEEUWEN/ MITCHELL DAMEN

In 5 stappen naar een jazz professional !

In deze masterclass leren Thijs, Mitchell en Tomek jullie in een paar duidelijke stappen speelmanieren om je spel naar een hoger niveau te tillen en het samenspel en de communicatie binnen de band te verbeteren.

Aan bod komen onder andere, voorbereiding, repertoire kennis, ritme, groove, sound, samenspel en  vocabulaire. Aan het einde van deze masterclass ben jij helemaal klaar om je onder te dompelen in de jazz praktijk en zo een veelgevraagd jazzmuzikant te worden! 

foto Mark Bolk

Het jonge Rotterdamse Thijs Nissen Trio speelt keiharde swing, lyrische ballads en alles wat raakt aan het Great American Songbook. Het trio laat zich er graag door inspireren en maakt originele arrangementen aangevuld met originele composities van de bandleden zelf, altijd in de traditie van hun jazzhelden; Lester Young, Charlie Parker, Lee Konitz en Sonny Rollins.

><><><><><><><><

ZONDAG 15 AUGUSTUS

BORIS VAN DER LEK

Deze zomer deelt Boris van der Lek zijn muzikale bagage !

Hoe kun je je eigen SOUND toevoegen als je in een band speelt?
Wat is het belang van TIMING in de muziek en dan vooral gebaseerd op de BLUES.
Wanneer is het handig om NIETS te doen?
Maar als je iets doet, dan moet iedereen kunnen horen en zien dat je wat gaat doen (laat jezelf gelden!)

Boris maakte begin jaren tachtig als talentvolle tiener snel furore in de Nederlandse jazzscene. Met zijn diepe, scheurende tenorgeluid, geënt op de sound van de “Texas Tenors”, verwierf hij door de jaren een vaste plek in de spotlight naast oa Hans Dulfer, Herman Brood, The Houdini’s en natuurlijk Jules Deelder. Vele jaren speelervaring, ook met Amerikaanse grootheden als Buddy Tate en Arnett Cobb, hebben hem de nodige muzikale bagage gebracht.

Extra interessant voor saxofonisten maar natuurlijk ook waardevol voor elke andere instrumentalist.

><><><><><><><><

DOE VOLGEND JAAR OOK MEE

impressie van Zomerschool 2020

En . . . . mond op mond reclame is de beste, dus vertel het door aan je muziekvrienden en –vriendinnen.

><><><><><><><><