ZOMERJAZZ 2023

Hallo Muziekliefhebbers,

Ik stuur jullie nieuws !!
Het programma van de ZOMERSCHOOL krijgt vorm. De folder is na enkele correcties opnieuw geplaatst. Er zijn afspraken gemaakt met 7 workshopleiders. Zij zullen elk op een van de dagen aanwezig zijn met hun programma. Hieronder kun je het profiel en een korte beschrijving van hun inbreng lezen. Later zal ik berichten hoe het programma er uit gaat zien.

18, 19 en 20 augustus 2023 is het ZOMERJAZZ

Heb je interesse, laat dan van je horen via onderstaand formulier.
We zijn benieuwd naar je wensen en ideeën, wellicht kunnen we die meenemen in het programma.

Geef jullie feedback graag zo snel mogelijk, dan kunnen we aan de slag met de samenstelling van het programma en kun je je inschrijven.

DE WORKSHOPLEIDERS

hieronder zie je de beschrijving van de workshopleiders en hun inbreng in de zomerschool

MAAIKE DEN DUNNEN

Met haar eigen muziek en teksten tourt Maaike den Dunnen veelvuldig in binnen- en buitenland. Ze nam twee albums op als bandleider met topmusici, welke lovende recensies kregen (o.a. in het Downbeat Magazine). Deze albums brachten haar in tien landen in prestigieuze jazz clubs en op grote festivals (o.a. Ubud Village Jazz Festival, North Sea Jazz Festival, Jazzclub Unterfahrt). Ze was finaliste in de European Jazz Competition, won twee eervolle vermeldingen in het Downbeat Magazine (USA) en vertegenwoordigde Nederland in het European Jazz Orchestra. Ze werkt(e) samen met o.a. Frans van Geest, Karel Boehlee, Mario Gonzi en Renato Chicco. Haar laatste release ‘Practicing Solitude’ is een solo project waarbij ze zichzelf op toetsen begeleidt.

Naast een passie voor muziek heeft ze een passie voor lesgeven. Ze is een geïnspireerde en toegewijde docente, verbonden aan het Koninklijk Conservatorium (Den Haag).

Maaike over de workshop: ‘In de workshop staan interactie en improvisatie centraal. Hoe kun je een lied vrij interpreteren, ideeën krijgen voor eigen variaties op melodie en tekst? En hoe zing je samen met de band, hoe kun je zorgen dat je echt sámen muziek maakt? Hoe zorg je dat het echt swingt, wat is swing? Scatten hoeft niet, maar mag voor degenen die daar meer over willen leren! We werken als groep aan leuk en toegankelijk repertoire, daarnaast is ruimte voor ieders eigen inbreng. Ik kijk ernaar uit om met jullie aan de slag te gaan!’

de foto is gemaakt door Karen van Gilst, voor muziek en meer informatie zie: www.maaikedendunnen.com

ERIK VAN HEIJZEN

 Ik ben Erik van Heijen vanaf mijn 10 jaar speel ik al gitaar. In 1984 ben ik afgestudeerd aan het (toen nog) Rotterdams conservatorium in de richting Jazz en lichte muziek. Ik componeer en treed ook op en heb op elk niveau lesgegeven, zowel gitaarlessen, bandlessen als theorie.

De gitaarworkshop zal in het teken staan van het behandelen van disciplines die in de Jazz en aanverwante stijlen voorkomen. Denk bijv. aan het stijlbewust begeleiden, improviseren, gitaartechnieken, geluid en dergelijke zaken maar vooral samenspelen. Ik zie er naar uit iedereen te ontmoeten en er een leerzame dag van te maken.

ARTHUR FLINK

beschrijving komt nog

JOOST ZWIJNENBURG

Muziek is een grote passie. Joost woont in Rotterdam Schiebroek, speelt al ruim 35 jaar saxofoon, vorig jaar heeft hij een opleiding tot ‘music producer en sound engineer’ afgerond in Hilversum.  Joost heeft veel ervaring met het spelen in verschillende bigbands, jazzcombo’s en het organiseren van jamsessies. In januari 2023 organiseerde hij een jazzconcert ‘A Saxy Road To Fifty’ met professionele jazzmusici in theater de Buurvrouw. De voorbereiding bestond uit een sabbatical van 50 studiedagen. Ruim 400 uur om  intensief te studeren is het mooiste kado wat je jezelf kunt geven!  

‘Effectief Leren Improviseren’

Uiteindelijk willen we allemaal zelfverzekerd en gelukkig het podium van een jamsessie of optreden betreden….… Met enthousiasme, gedrevenheid en plezier deelt Joost zijn kennis en ervaring. De jazzworkshop geeft je tips over efficiënt studeren en kennis om jouw improvisaties duidelijker en creatiever te maken. We analyseren een akkoordenschema en vereenvoudigen het om het onszelf gemakkelijk te maken. Complexiteit beperkt, als je daar nog niet aan toe bent, het vrije improviseren. En natuurlijk brengen we het studeren in de praktijk in een blues-schema, rhythm-change en een relaxte standard.  Het e-book ‘Effectief leren improviseren’ wordt momenteel geschreven. Deelnemers kunnen na de workshop nalezen wat er is geleerd.Alles staat in het teken om leergierige muzikanten verder te helpen op hun weg naar de jazz-improvisatie. 

MICHAEL SIMON & GERARDO ROSALES

beschrijving komt nog

Michael Simon

Gerardo Rosales

MAARTEN MEDDENS

beschrijving komt nog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *